Samfundet på pride

Vi är ett inkluderande samfund, där alla är välkomna, vilket kan läsas i paragraf 6 i våra stadgar: ”Samfundet är öppet för alla som har en humanistisk och demokratisk livssyn och som erkänner alla människors lika värde oavsett kön, ursprung eller sexuell läggning. Samfundet och dess medlemmar ska också stå för religiös tolerans och religionsfrihet i det mångkulturella samhället.”
 
Ett sätt att manifestera detta är att delta på Pride vilket vi har gjort tidigare och i år var det dags igen. Med en ny banderoll vandrade vi iväg, Emma, Per, Bastian, Eveliz och jag den flera timmar långa vandringen. Överallt efter vägen stod glada människor som vinkade och hejade och det var den längsta feststämningen jag varit med om. Sån härligt varm kärleksfull känsla. Både Emma och jag hade för säkerhets skull innan bett om Tors beskydd och ja, kallar man på Tor så kommer han med besked. Vid Tegelbacken öppnades himlen och det bokstavligt talat forsade ned. Men det svalkade skönt i sommarvärmen.
 
Redan innan vi nådde Östermalms IP hade vi börjat vi smida planer på hur vi kan göra nästa gång. På hur vi kan visa upp vilka vi är och vad vi står för. Kommer bli en utvecklande vinter.

Bruse LF Persson, rådsmedlem

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda Stiernberg » Hur ser gud ut:  ”Raven - tack :) Nej, jag har inte skrivit om det i någon annanstans (inte ännu i..”

  • Irving Norqvist » Nyskapad myt om disa:  ”Ett härligt filosofisk poem med djupa rötter till verkligheten. Tack. Mvh Irving..”

  • Johan Settersjö » Glad Lusse!:  ”En artikel i Oskarshamnstidningen 2021-12-11 tog upp dessa äldre lussefiranden, ..”

  • Louise Wessel » Glad Lusse!:  ”Alltid trevligt att få förklaringar till saker”

  • Raven » Hur ser gud ut:  ”Fin beskrivning av gudarna och Frej. Nyfiken på din väg till att bli fulltrogen...”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln