Halmstad blotlag

Blotlaget bildades i juni 2019 och finns i området omkring Halmstad men välkomnar även folk från hela Halland och såklart också övriga landet.

Vi firar de åtta årshögtiderna och hittar även på andra trevligheter som hör ämnet till, som till exempel skapandet av rituella kläder, sång, utflykter till någon av Hallands många fornlämningar, studier och samtal.

Vi har inga krav på ålder eller förkunskaper; vi växer och lär oss tillsammans. Det enda kravet vi har är att deltagarna följer Samfundet Forn Seds stadgar, framför allt paragraferna 4-6.

Vi träffas ofta i Getinge norr om Halmstad, och håller även blot i närliggande Asige (”asarnas eke”), dels på grund av namnet men även på grund av att området kryllar med fornnordisk historia.

Carina, Ann, Sandra och Helena

Halmstad blotlag grundades av en dansk och en hallänning då det verkade vara dålig fart på den hedniska världen i Halland, till skillnad från i Skåne där de tidigare bott. Detta kommer förhoppningsvis att ändra sig nu när våra halländska bröder och systrar håller på att hitta varandra i väven. Du är också välkommen!

Kontakta Halmstad blotlag via Facebooksidan eller Sandra Lindholm-Svensson.

Facebook: @halmstadblotlag
Instagram @halmstadblotlag