Forn Sed Västernorrland – Frejas blotlag

Frejas Blotlag startade 2011 med tre av Samfundets medlemmar som höll blot i Härnösand. Nu har vi vuxit och är runt 15 medlemmar som regelbundet kommer på blot. Bloten hålls främst i Örnsköldsvik och Sundsvall, men sker även i Härnösand, Timrå, Kramfors, Sollefteå, Harmånger och Umeå.

Bloten vi håller är fyllda med glädje och gemenskap. Vi delar med oss, talar öppet och skrattar gärna. Sång förekommer alltid och musik spelas om deltagarna har tagit med sig instrument. Efter bloten håller vi gille tillsammans. Det är alltid knytkalas och brukar bli en härlig blandning av mat. Oftast eldar vi, och blir det övernattning pratar vi långt in på natten. 

Våra blot är öppna för alla som följer samfundets värdegrund. Vill du träffa hedningar och känna efter om att blota med andra är något för dig då är du varmt välkommen till något av Frejas blotlags blot.

Vi trivs tillsammans och träffas även vid andra tillfällen än blot. Mjödbryggning, hantverksträffar, runstenssafari, sång- och musikträffar, bokcirklar samt delta på vikingamarknad och besöka fornlämningar är sådant vi gärna gör. Att lära oss saker, oavsett om det sker genom att läsa, besöka på plats eller att tillverka något för hand, är en stor del av vår sed. 

Vi har även en völvagrupp, de arbetar med bland annat sejd och tar just nu inte in nya medlemmar.

Om du efter några blot eller träffar känner att vårt blotlag är något för dig är du välkommen som medlem i blotlaget. 

Lite tankar och bilder hittar du på vår blogg:
https://blotlagvesternorrland.blogspot.com/

Annars nås vi lätt på Facebook där vi har både en sida och en grupp.
Sök efter Frejas Blotlag så hittar du rätt. Eller kontakta Linda Stiernberg.

Facebook: @frejasblotlag