Höstmöte och Alvablot, 4-6 november

Tema: Ödet och Viljan
Plats: Stockholm
Datum: 4-6 November

 

Varmt välkommen till Samfundet Forn Seds höstmöte 2011, i år arrangerat av blotlaget Forn Sed Stockholm.

 

Temat för detta år är "Ödet och viljan". Vad är egentligen ödet? Vilken roll spelar ödet i en hednisk livssyn? Står ödet i motsättning till vår vilja, eller är den tvärtom en förutsättning för viljan? Är ödet personligt, kollektivt eller bådadera? Vilka är nornorna? Är världsträdet Yggdrasils ask en bild av världens öde?

 

Det finns mycket spännande att samlas kring och diskutera. Men vi kommer inte bara ägna oss åt samtal och diskussion. Vi kommer också utforska ödet på ett mer upplevelsebaserat plan, i kontakt med natur, runor och rådare.

 

Under lördagkvällen kommer vi hålla Alvablot och Gille. Alvablotet tillägnas de döda och våra förfäder och förmödrar. Det är också ett blot där vi hälsar vinterhalvåret välkommet.

 

Lokal och övernattning: Tyvärr vet vi ännu inte säkert var vi kommer hålla till, förutom att det kommer vara i Stockholm eller dess närområde. Mer information kommer. Håll utkik på vår hemsida http://www.samfundetfornsed.se . För er som sover över kommer det finnas sådana möjligheter från fredag till söndag. Antingen genom att sovplatser finns tillgängliga i den lokal vi kommer vara i, eller att ni kan sova hos blotlagets medlemmar i Stockholm. Hör av er om sådant behov finns.

 

Tider: Vi samlas runt 18.00 på fredagen och håller på fram till söndag förmiddag.


Mat och dryck: Kvällsmål på fredagen och lunch under lördagen ingår i priset (ev också frukost beroende på boendeform). Lördagkvällens gille är ett knytis, där man tar med en maträtt som man ger till det gemensamma gillesbordet. Blotlaget Forn Sed Stockholm kommer ha en bar öppen med öl och vin till försäljning.

 

Marknad: Under träffen kommer vi har ett utrymme tillgängligt som marknadsplats. Ta gärna med eget hantverk, böcker, mm, som du vill sälja.

 

Kostnad: 200 kr för medlemmar i samfundet, 300 kr för icke-medlemmar.

 

Anmälan: Anmäl dig senast 31 oktober genom att betala in avgiften på vårt plusgirokonto 51 91 25-9. Skriv "höstmöte 2011" på inbetalningskortet. Mer information samt vägbeskrivning kommer skickas ut till de som anmält sig. Om du undrar någonting hör av dig till Henrik Hallgren ekosof@hotmail.com eller tel: 0707 30 84 82.

 

Övrigt: Vi kommer sätta upp ett altare för de döda under träffen. Ta gärna med minnessymboler och foton av avlidna anhöriga att placera på altaret.

 

Obs! Vi kan inte återbetala anmälningsavgiften vid avbokning.

 

Väl mött!

Rådet & Blotlaget Forn Sed Stockholm

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna