hedningar mot homofobi

Det isländska asatrosamfundet  Ásatrúarfélagiđ fick stor uppmärksamhet i medier över hela världen när de berättade om att bygget av det första asatemplet på 1000 år skulle dra igång i Reykjavik. Tempelbygget är nu påbörjat och beräknas vara klart om ett år.
Icelandic pagan movement builds first temple in capital
Men uppmärksamheten i världsmedierna var inte enbart positiv. Ásatrúarfélagiđ har nu fått en mängd hatmejl från hatiska grupper som upptäckt att Ásatrúarfélagiđ, precis som trossamfundet Forn Sed Sverige, viger homosexuella. 
Läs lite om bakgrunden på Iceland Magzine (på engelska).

Samfundet Forn Sed Sverige tar starkt avstånd från homofobi och har tillsammans med andra trossamfund för hedningar i Europa dragit igång en kampanj på Facebook och en namninsamling för att visa stöd för dels Ásatrúarfélagiđ och dels stå upp för allas lika rättigheter.
Ásatrúarfélagiđ - we are at your side! 

Det finns även en namninsamling:
Thank you for supporting same-sex marriage and inclusiveness

Samfundet Forn Sed Sverige ingår i ett Europeiskt nätverk av hedniska trossamfund och organiserar i år IASC 2015 (International Asatru Summer Camp) då hedningar från hela Europa kommer till i Unnaryd i Halland, 25 juli till 1 augusti.
Samfundet Forn Sed Sverige har inga religiösa dogmer, däremot har vi en starkt uttalad värdegrund som utgår från en humanistisk och demokratisk livssyn och som erkänner alla människors lika värde oavsett kön, ursprung eller sexuell läggning. Samfundet och dess medlemmar ska också stå för religiös tolerans och religionsfrihet i det mångkulturella samhället.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter