Tre förtroendevalda från samfundet deltog i en konferens om religion, 14-15 mars. Rådsgydja Emma Hernejärvi sammanfattar sina tankar i en video på samfundsbloggen. Klicka här för att komma till inlägget.

Visa hela nyheten »

Rådsgydja Emma Hernejärvi från Samfundet Forn Sed och blotförrättare Elinore Högstedt från Nordiska Asa-Samfundet var gäster på Nyhetsmorgon och pratade om hedendom 10.33 på tv4, lördagen den 3:e mars.

Vad offrar moderna hedningar på sina blot? Hur hänger det ihop med naturdyrkan? Och är Tors hammare och runor nazistiska symboler?

Se inslaget genom att klicka på denna länk.
Länk

Visa hela nyheten »

Emma har skrivit ihop en liten guide till den nervöse nybörjaren, kring vad som brukar gälla på Samfundet Forn Seds Sveriges blot.

Visa hela nyheten »

"Intresset för nordisk hedendom växer. Vad i den forna asatron lockar en modern hedning och hur mycket stämmer asatron idag med de fornnordiska myterna? Möt svenska och isländska hedningar."

I programmet Människor och tro i Sveriges Radio P1 torsdag 1 februari 2018, medverkade vår rådsgode Henrik och vice ordförande Lars.

Lyssa på programmets egen sida.

Visa hela nyheten »

"Det lilla spirande löftet och potentialen om ljus och värme står i kontrast till den mörka tiden kring julmånad." - Per bloggar poetiskt om Sunnas återkomst inför Disanlot.

Visa hela nyheten »

Finns det något i våra nordisk myter som kan var lärorikt exempel med Metoo-kampanjen? Per bloggar om seden i nutid.

Visa hela nyheten »

Vår sekreterare Elli bloggar om alvablot och funderingar kring vilka alverna är.

Visa hela nyheten »

Vi har precis mejlat ut fakturan för årsavgiften för 2018 till er med korrekt epostadress i medlemsregistret. Fakturan öppnas som pdf via länken i mejlet. Ni andra får den medelst pappersbrev.

Ni som redan betalat årsavgiften för 2018, var vänliga bortse från denna faktura.

Visa hela nyheten »

I veckan lades en doktorsavhandling fram vid Stockholms universitet om gudar och jättar i fornnordisk hallmiljö. Samfundets rådsgode Henrik Hallgren var där och lyssnade och delar med sig av några tankar i ett blogginlägg.

Visa hela nyheten »

Rådsgydjan Emma bloggar om hur gudarna ofta framstår som det förgågna, att de beskrivs i dåtid/imperfekt.

Visa hela nyheten »
Etiketter: blogg gudar