Välkomna på jul- och midvinterblot i Göteborg

Tid: Söndagen 18:e december, kl. 15:00

 

Plats: Slottsskogen, nedanför Björngårdsvillan, Göteborg

 

För andra året i rad bjuder Samfundet Forn Sed Sverige in till öppet jul- och midvinterblot i Göteborg.

 

Söndagen den 18:e december kl. 15 samlas vi nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen. Där kommer vi att lysa upp den mörkaste av årstider, tar farväl av året som gått och möter det nya som ska komma. Tillsammans kommer vi att ta del av berättelsen om hur Sol försvinner, hur vinterns makter råder, hur Jolnir och de döda ger sig ut på den vilda ritten och hur slutligen, när mörkret verkar som mäktigast, Sol återvänder.

 

Blotet är öppet för alla, medlemmar som icke medlemmar, såväl för vana sedare som för nyfikna som aldrig varit med om blot förr. I ceremonin kommer vi även att ha tillfälle för personliga blot – så ta med något som du vill offra till makterna. Tag också gärna med egna gudabilder att ställa

på altaret.

 

Tänk på att vintertid är förkylnings- och influensatid. Medtag egen bägare/horn att dricka och skåla ur.

 

GOD ÄRING!

GOD FRED!

GOD JUL!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna