Öppet julblot i Göteborg

Plats: Slottskogen, Göteborg

 

Datum och tid: Söndagen 19:e december kl. 15-18

 

I många år har vårblotet i Uppsala varit en mycket uppskattad tradition och dessutom ett sätt för vårt samfund att synas i offentligheten. Nu startar vi upp vad vi hoppas ska bli ytterligare en sådan återkommande tradition, julblot i Göteborg.

Jul- eller midvinterblotet är ett firande av vintern och vinterns makter. Vi högtidlighåller Sols död och pånyttfödelse i vintersolståndet och vi firar att ett nytt år tar sin början.

Blotet kommer att hållas i Slottsskogen i Göteborg, närmare bestämt på gräsplanen nedanför Björngårdsvillan. Blotet är öppet för allmänheten och vi hoppas naturligtvis på stor uppslutning. Vi kommer att ställa upp ett altare och var och en som vill uppmuntras att ta med sina egna gudastöttor. Tag även med eget horn eller bägare till skålarna, det kan vara bra så här i förkylningstider.

Håll utkik efter uppdateringar och mer information alleftersom vi närmar oss.

Hjärtligt välkomna,
Rådet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna